Я працюю в туалеті

Мабуть так би НЕ відповіла, людина, в робочі функції якої входить сидіти в платному туалеті і брати від однієї до двох гривень з охочих справити нужду. Ця людина відповіла, що працює, приміром касиром. Але не про неї, бо ж кожна робота в пошані, і це потрібно комусь робити. Хоча можна й автоматизувати подібну штуку, поставивши, наприклад, як в метро — турнікет, який був би синхронізований із дверима в туалет, і тільки вкинувши монету чи купюру можна зайти в нужник. Це так підприємцям хто в цьому бізнесі на замітку. Але їм до речі теж аплодисменти. Це ж треба, вибачте, на лайні «дошурупати» гроші заробляти. Зрештою їх і не так багато. Я пригадую лише 4 точки, тобто платні туалети в Чернівцях, де можна за гроші оправитись. Вони знаходяться на залізничному  вокзалі, в парку Шевченка, і на Соборній площі, на почтаку Руської, біля новозбудованого офісного приміщення. Тому шановні блогери, хто знає ще такі місця, пишіть, бо колись знадобляться, діло житєйське. І взагалі, проблема громадських туалетів в Чернівцях як на мене існує. Бо вони знаходяться переважно в центрі міста, до того ж не трошки не таких стандартів, до яких ми прагнемо-європейських.

30 коментарів

Лілія Шутяк
Так, проблема платних туалетів у нашому місті справді дуже актуальна, але, на жаль, вирішувати її чомусь не поспішають…
Святослав Вишинський
Плата за громадські вбиральні існує від найдавніших часів — крилатий вираз «Гроші не пахнуть» має цілком однозначну генезу. Втім, ряд сучасних адміністративних норм стосовно цього виду послуг систематично не виконуються, про що давніше писала Таня Кириленко в матеріалі "«Випорожнитися» по-нашому".
Надія Григоренко
На площі Філармонії ще є один. Але ж вони всі працюють до певної години, а потім що?
Потім — безкоштовний туалет в дворі… де приткнешся, там і буде. А що робити, коли припирає, а людських умов нема? Не терпіти ж, це шкідливо. Проте і думати треба! У мене прохідний двір одразу біля одного з входів до парку Шевченка. Знаєте, скільки разів я бачила зі свого вікна, як певні особи напідпитку, а часом і тверезі, справляли свої природні потреби?.. Не люди, а свині…
Володимир Антонюк
Туалети є в усіх (напевно) кафе, барах і ресторанах також є в установах, школах і вузах — при потребі можна скористатися. Я так роблю і Вам раджу.
Олександр Ткачук
у мене з дитинства комплекс: не можна користуватись туалетами в кафе, нічого не купивши в кафе перед цим.
Володимир Антонюк
А з комплексом ходіння в мокрих штанцях, я так розумію, ти вже справився? Дивись, працівники усіх тих закладів теж люди і також пісяють і какають. Чесно. І якщо вони тобі допоможуть вічливо наперед, то наступного разу МОЖЛИВО! ти у них щось і купиш. А поки що думки твої зайняті іншим — на них тисне страшна сила ;)
Надія Григоренко
Цей комплекс можна назвати совістю. Якщо я не помилилась в термінології.
Володимир Антонюк
Помиляєшся. Яке відношення має банальна фізіологія до сумління?
Лілія Шутяк
Ну не знаю — коли сильно «припече», то будь-який заклад підійде! Зрештою, щось замовити можна і потім)
Ірина Тригуб
є то є, але годині в першій ночі (чи пізніше) тудив вже не попадеш…
Оксана Яблонська
Просто підходжу, вітаюся (як завжди) і питаюся де у них є туалет? До речі, на кожній заправці (переважно на околиці такі заклади) та у кожному відділі міської ради є симпатичні wc.
Пригадую, надцять років тому були з братом у Чехії, заїжджали у такий безкоштовний заклад. Там ароматизовано, автоматизоване прибирання. Згодом ми побачили по телевізору, як у кожній кабінці періодично крутиться сидушка і її дезинфікує спецбалончик, вмонтований у бачок. Двері при цьому замикаються автоматично. Біля іншого закладу стояла машина, яка забирала нечистоти. Ніякого звичного нам смороду, робітники у чистих комбінезонах.
Просто, давно назріла пора використати передові технології у заяложених процесах.

Юля Шешуряк
добре, що в києві є туалети в макдонах і іже с німі)
Остап Ножак
ще є одна установа навпроти кінотеатру «Чернівці» (чи колись була… не знаю, майже ніколи не користуюся туалетом «невдома»). Добрий господар все додому несе;)
Ірина Тригуб
а як дім далеко?)дуже)
Остап Ножак
тоді вже щось починаю думати. але це рідко буває)))
Роман Пазюк
Сашко, хотів тобі кляузу написати стосовно твоєї думки про турнікети і автоматизацію. Технічний прогрес — це звичайно добре, але ти забуваєш про те, що працівники «сральників» теж люди і їм треба з чогось жити, а твої турнікети лише збільшать рівень безробіття. Сам розумієш, що люди, які там працюють не мають іншого виходу (інакше б не сиділи серед токсичного запаху). Та й більшість із них не просто на касі сидить, а й дбає про чистоту та порядок — турнікет такого не робить! Колись я двірником працював (років 6 тому) і не встидався стояти з мітлою вечером на вулиці, коли однолітки з молодичками шарилися по дискотеках. Будь-яка робота є почесною, ганебним є злидарство!!!
Твій проект частково реалізований в багатьох установах наших мегаполісів. Там у кафе ти можеш зайти до вбиральні ввівши на кодовому замку кілька циферок, які тобі видають на чеку (звісно, після зробленої покупки).
Остап Ножак
не згідний з тобою в тім, що люди, котрі працюють в громадських туалетах, не мають іншого виходу
з рештою — згідний
Роман Пазюк
ну ти б там працював, якби мав якусь альтернативу?
Остап Ножак
альтернативу завжди можна знайти. інша річ — коли людині не хочеться щось змінювати, або ж її влаштовують умови праці (у даному випадку — запах і т.ін.)
ти ж чомусь не залишився працювати двірником.
Роман Пазюк
ну я ж не 70-ти річна жіночка, яка не може вести рухливий спосіб життя…
Олександр Ткачук
а ти хочеш сказати, що робота двірника не потребує рухливості???і її можуть виконувати лише бабусі 70-ти річні, і ти, коли був молодим?:)
Роман Пазюк
ні, я про те, що у мене була можливість рухатися далі, була альтернатива іншої роботи, а у таких бабусь її, мабуть, нема… (див коментарі вище)
Остап Ножак
про 70-річних жіночок — справа делікатна, але все-таки скажу: особисто мені неприємно, коли на касі (на вахті, при вході, в офісі і т.ін.) сидить старша жіночка, в котрої, перепрошую, клімакс, і котра зла на всіх, в тому числі на мене, бо мені захотілося скористатися котроюсь послугою. Чомусь старші жіночки саме такі. Якщо не може вести рухливий спосіб життя, то хіба єдиний вихід — йти працювати в туалеті???
Роман Пазюк
по-перше, не всі туди йдуть на старості працювати, а лише ті, хто з тих чи інших причин не може працювати десь в іншому місці…

п.с. Звичайно, що якби на касі сиділа якась молодичка, то б подвійним був зміст напису «вартість послуги — 1 грн.»… це я такЮ, жартома)))
Остап Ножак
о… піду пошукаю, може, десь таке і є...))
Роман Пазюк
даш знати, як знайдеш!!! домовились?

така думка в голову встрелила — тре б кожного раз на рік на день наглядачем сральника поставити, може б тоді люди більш охайно там поводились?)))))))))))
Анна Пелех
на замітку-закордоном туалети давно автоматизовані: купив житона-кинув у автомат-зайшов зробив своє діло…
Роман Пазюк
на замітку — закордоном у людей ментальність інша. Там не розбиватимуть туалети заради забави… і не випорожнятимуться на підлогу чи стіни…
Анна Пелех
не 100 відсоткове твердження…
Роман Пазюк
ну, звичайно, що не всі там білі та пухнасті… але говоримо про більшість… я теж мав можливість поїздити, подивитись і 100% можу стверджувати, що нам таки треба дорости до європейського рівня культури поведінки в громадських місцях…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте