Ніколи не стримуйте своїх бажань

У кожної людини є бажання. І у кожної є спокуса. Спокуса-заборонене бажання. Тобто, це коли щось, а зазвичай хтось стримує чи забороняє людині заволодіти певним обєктом чи вчинити якийсь процес, який ну просто дуже кортить вчинити.
Такими стримуючими «хтось», або «щось» можуть бути: закон, обставини, суспільна мораль, суспільна думка, батьки, рідні, сусіди, кохані люди.
ПЕРЕДІСТОРІЯ
Сімя. Передноворічний період. Батьки «затарились». Дитина знає, що десь там у потаємному місці є мандаринки. І дуже вже їй кортить ними поласувати. Дитина знає: на мандарини до Нового рок — ТАБУ. Тато заборонив: «Прийдуть гості, а мандаринок не буде, що тоді? Значить до Новрого року не їсти!». Але це ж дитина.Ну їй дуже кортить хоча б одну. Бажання зіїсти мандаринку — відноситься до розряду просто бажань, а коли її заборонив їсти батько, то мандаринка вже СПОКУСА.
РОЗВИТОК ПОДІЙ
Що робить дитина? Вона проявляє весь свій творчий потенціал, прикладає свої інтелектуальні  фізичні здібності, а би дістати ту мандаринку і зїсти її. Вона готова на все щоб злопати ту мандаринку вже!!! Бо після Нового року вона їх точно наїсться. Але треба вже! Це спокуса!!! І її дитина задовільняє вже!!!
НАСЛІДКИ
Негатив:1. Дізнається батько. Покричить, ну може попу набє. Але після того батько зрозуміє, що не варто жлобитися і забороняти дитині ПОТРІБНИХ їй мандаринок. 2. Дитину буде трохи мучити совість, але не довго, бо дитина дбає в першу чергу про себе, як будь-яка людина за законом раціонального вибору і теорією інстинкту самозбережання.
Позитив: 1.Мандринка — це корисно, смачно і приємно. АДже вона солодка і містить вітамін С, який завжди потрібний для стійкості імунітету. 2. Дитина проявила свою позицію і здобула, те чого хотіла. Вона в житті буде переможцем  і лідером.3. Дитина стане ЩАСЛИВОЮ, адже почуття задоволення власних потреб, виділяє гормон щастя. 4І мандаринці приємно, що її зїла така вольова дитина, а не якась сусідська, не знати яка.
ІНШИЙ РОЗВИТОК ПОДІЙ:
Уявімо, що дитина би послухалася заборони батька і не зїла б мандаринку.Тоді б вона не отримала так потрібний ій на той момент запас вітаміну С.Після Нового року прийшли б гості, і обїли б маленьку дитину. І так один випадок, що вона не проявила позиції, потім будуть інші випадки. І так з дитина формується пасивний громадянин, який підпорядковується, не маючи власної позиції, або боючись її захистити. ЗВідти і байдужість, а це найгірше!
ВИСНОВОК: БЕРІТЬ, ТЕ ЩО ХОЧЕТЕ.ЖИТТЯ ОДНЕ.ЙОГО ТРЕБА ПРОЖИТИ МАКСИМАЛЬНО З КОРИСТЮ ДЛЯ СЕБЕ. НЕ ВАРТО БОЯТИСЯ, ЩО СКАЖУТЬ ІНШІ. ІНШІ ЛЮДИ НЕ ЖИВУТЬ ТВОЄ ЖИТТЯ. Головне, аби ваші БАЖАННЯ і СПОКУСИ не ставали на заваді СВОБОДІ оточуючих.
І попрошу в коментарях не закидати мені пропагування вседозволеності, безпорядку, аморальності, коли всі робитимуть, що хочуть:) Це проста уявна історія, яка має стати стимулом до визначення своїх пріоритетів і бажань та вироблення солодкого і пянкого відчуття, коли ти отримаєш СПОКУСУ_МАНДАРИНКУ!

24 коментарі

Сусанна Бугай
Цей блог ще раз підкреслює значимість спокуси у нашому житті! І справді, не треба боятися спокушатися і задовільняти свої бажання: чи то моральні, чи то етичні, чи то фізичні! Адже задоволення від забороненого плоду (спокуси) набагато більше і приємніше, ніж від звичайного бажання ;-)
Сусанна Бугай
А мандаринки дійсно треба їсти — КОРИСНО!
Альберт Комарі
А тут і сперечатися не варто, Олександре! Я завжди намагаюся жити за таким правилом. Життя настільки швидко пролітає, що не встигаєш за ним. А потім, якщо не візьмеш, гірко згадуватимеш… Звичайно, якщо брати в дозволених рамках :))
Маріанна Антонюк
ще Оскар Уайльд вважав, що найкращий спосіб позбутися спокуси — поступитися їй. Але пригадайте, як він закінчив… Так що сперечатися є про що.
Олександр Ткачук
ну я ж просив не закидати подібними коментами:)Це виключення, яке підкреслює правило.
Маріанна Антонюк
Саша, це не закиди, а дискусія. Це по-перше. А по-друге, ти своїм текстом примусив мене о пів на першу ночі чалапати до холодильника за мандаринами… :)))
Остап Ножак
мені б такий холодильник… з мандаринками… кожної ночі…
Маріанна Антонюк
:))) я все ще говорила про мандарини :)))
Алька Ситар
безсовісний!!! )))
Тадеуш Новіцкі
Спокуса — настільки складна та цікава тема для спілкування, що слід було би навіть організувати зустріч і поспілкуватися!
Володимир Антонюк
Коли таку зустріч ініціює Сексопатолог-аналітик — я ж просто боюсь здогадатися про яку галузь спокуси одразу піде мова.
Володимир Карагяур
Тема для Сексвечорів…
Олександр Ткачук
ну ви вже перевели тему в інше русло:) лише не кажуть, що будем обговорювати секс між мандаринками?:) До речі, а мандаринки мають спокуси???
Остап Ножак
мають. і одна зі спокус — роздягнути мандаринку… а з її одягу наробити цукатів..)))
Остап Ножак
і все таки — наші рідні яблука більш інтимні! Кусаєш — аж мороз поза шкіру!..
Володимир Карагяур
Стосовно першого варіанту забув ще таку річ. Дитина бере той мандарин — формується вольова людина(це плюс), але також створюється відчуття, якщо хочу значить можу взяти. Дитині 15 років, хоче десь погуляти, де дорого коштує (приклад довго кататися на коньках) — батьки не дають гроші, але дитина знає. де у батьків загашнік на що не важливо. дитина — «Я візьми, адже на фоні загальної суми там мені не багато потрібно. Ну посвариться батько, а потім перестане». І що вийде з тої дитини. Формувати вольових людей потрібно не таким способом це точно. Краще тоді сказати ти допоможи мамі чи ще щось, і дитина спрямує свою волю на виконання завдання і отримає чесно омріяний мандарин.
Альберт Комарі
Утрируешь, дорогой друг! Если быть честным, Мандаринки и конфеты в детстве я мог утаранить, и книжку, которую мне приготовили в подарок на День Рождения или на Новый Год, я успевал частично прочитать до этого праздника.
Но это — одно, а красть деньги у родителей — совсем другое! Никогда, ни разу в жизни этого не было!!! Тем более, что всегда знал, где эти самые деньги лежат! Или просил у них, или зарабатывал (иногда и нечестно или незаконно :)))!
Володимир Антонюк
Одна поважна пані ідею цієї статті сформувала простіше:«Краще дати і радіти, чим не дати і жаліти». То спокусам таки варто піддаватися… ну можливо не всім — бо ж і тріпер і Господа ще не відмінили.
Олександр Ткачук
ВОлодимире, іноді ваші саркастичні коменти бувають саме в точку:)
Остап Ножак
Мені здається, що в такій ситуації неправильно поступають батьки — коли маніпулюють такими особливо важливими речами, як дитяче задоволення.
Чекати аж до Нового року — аби поласувати… ((((
Тодар Лахвіч
!!! Чекати аж до Нового року — аби поласувати…((((повністю згоден!
!!! не треба чекати. Тим більше Нового Року!
він вже є)))) Й можливо все робити)
і насолоджуватися з приводу задоволення спокус))
перша зі спокус — роздягнути мандаринку))
друга — з'їсти її))
третя — отримати нарешті насолоду смаком)
і нарешті… порушити табу))). Це теж може бути приємно. Якщо батьки розумні. А діти вдячні. І всі люблять один одного.
Якщо є любов — можна все.
Навіть з'їсти мандаринку))))
Ірина Голуб
«Якщо є любов — можна все.
Навіть з'їсти мандаринку))))» — істина в кількох словах )))
А якщо любові нема, навіть маленьку мандаринку вважатимуть твоїм смертним гріхом… )
Тодар Лахвіч
!!!
«А якщо любові нема, навіть маленьку мандаринку вважатимуть твоїм смертним гріхом…»
!!!
Дякую, Ви написали те, на що мені не вистачило слів опівночі протягом православного Святого вечора!
Згоден на 100 відсотків!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте