Не знаєш історії - клієнт не задоволений

Нещодавно спішив у гості. Було пізно. Громадський транспорт вже не тягнувся вулицями маленького міста. Пішки йти можна, але довго. Та й зрештою холодно. Зі мною був вірний товариш, він бесіду, безсумнівно підтримав би, однак йти було далеко. Тому таксі — наш порятунок. Викликав одну із служб. Приїхала машина. Кажу таксисту адресу: «Сагайдачного» (номер будинку вам не скажу, ще ви почнете в гості туди ходити:)) Добиралися з початку вулиці Комарова. Ми з другом спілкуючись, і не звертаючи уваги на дорогу прогавили найголовінше — таксист звернув не туди. Хоча спочатку їхав привильно — по вул. Герцена, але далі він звернув на вул. Кочубея. Ми не встигли спамятатись як він зупинився і каже: «Приїхали». І не було меж нашому здивуванню… адже навіть вночі ми зрозуміли, що це не те місце, куди ми прагнули потрапити. «Нам взагалі-то на Сагайдачного», — уточнив я. «Ааа, я думав, що на Кочубея»- із почуттям провини і промаху відповів «баранкодєржатєль».
Причини цьому можуть бути різні:
1. Людина стомилася, переплутала.
2. Людина — таксист, хотів зробити «гак».
3. Людина погано вчила історію України. І тепер плутає діячів козацької доби. Ніби дрібниця. І в школі, ті хто не любив предмет "історія" закидали мені (бо я її знав добре): «Та кому вона потрібна в дорослому житті. Треба вміти гроші заробляти, а не минулим жити.»
Коли вже приїхали на місце, я розрахувався з таксистом. А товариш запитав, чи я заплатив йому повністю, чи недодав через його помилку?
Заплатив повністю, нехай тепер збирає на підручник з історії, щоб більше не підставляти себе, фірму і кілєнтів і державу.

18 коментарів

Галина Єреміца
Знайома ситуація.Якість обслуговування в чернівецьких таксі жахлива!
Ірина Мороз
Як на мене, Сашко, більш реальним є перший варіант. Гадаю, знання з історії тут ні до чого — він всього на всього виконує свою роботу.

Іноді людина може бути максимально обізнаною по якому-небудь питанню і в той же момент ступити на рівному місці))) Ми не застраховані від таких випадків))
Олександр Ткачук
Авжеж, тому я намагюсь забезпечити плюралізм своїх думок:)
Віталія Козменко
Класно підмітив… на підручник з історії! :)))
Не одноразово була в схожих ситуаціях, але в кожному намагалася компенсувати помилку таксиста його знаннями. То адресу хорошого сервісу виманю, то про газові установки розпитую, то ще щось. Цікаво…
Олександр Ткачук
таксисти взагалі цікаві люди. Адже збагачені досвідом людського спілкування. Але не всі вміють цей досвід застосувати:)Особливо мені подобаються жінки-таксистки:)
Віталія Козменко
вірю!
досвід мають неоціненний, останнього разу мені рекомендували завести коханця, а то й двох і, навіть, обґрунтували, раціонально причому (з його т.з.)
Володимир Антонюк
це від якої хвороби чернівецькі таксисти радять лікуватися коханцями? Шо дуже помічне?
Віталія Козменко
казав, що добре помагає врятуватись жінці, якщо в чоловіка зарплата мала. І ще казав, що він то з досвіду знає...:))
Володимир Антонюк
Тема проституції вже була на ВКурсі ;)
Лілія Шутяк
Ой, ну до чого ж тут проституція)))????
Володимир Антонюк
мати секс з багатьма для покращення матеріального стану — це вже не проституція? Тоді це що — благодійна діяльність?
Віталія Козменко
з т.з. таксиста, це стимуляція чоловіка до покращення матеріального стану сім'ї.
Володимир Антонюк
Сервіси в чудесних Чернівцях варті, взагалі, окремого блогу — нада буде написать ;). Довгий час користувався таксом «евро-транс», але при тупому небажанні їх диспетчерів відповідати українською припинив їх замовляти телефоном. Хоча водії — прекрасні, чемні і грамотні професіонали (ну, бульшість), які працювали довго закордоном і знайшли собі місце лише за баранкой. От з ними б мандрував би хоч до Мадріду ;)
Сусанна Бугай
стосовно української — то це чіпляє майже всі ланки сфери обслуговування…
це дуже сумно, насправді!
Маріанна Антонюк
я, в цьому випадку, мав на увазі — тупе небажання переходити на українську, незважаючи на мої вимоги. страху у хамів поменшало
Лілія Шутяк
Більшість чернівецьких таксистів ВЗАГАЛІ не знають міста! Мені вже набридло пояснювати ДЕ і ЯКА вулиця знаходиться і як туди краще доїхати. Таке враження, ніби це я таксистом працюю. А, може, й справді, кинути універ і почати заробляти бабло таксуючи)))?
Маріанна Антонюк
з новим податковим кодексом це навряд чи буде вигідно :))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте